Simbassänger är fritidsanläggningar som kan byggas hemma. Ibland kanske vädret inte är gynnsamt för ett dyk i vattnet. Detta kan ändras genom att ha vattnet varmare än väder temperaturen. Vanligtvis är vattnet i rören varmare under morgontimmarna på grund av värmen som absorberas på dagen. För att hålla en varmare vattentemperatur kan vattnet i balanstanken cirkuleras genom ett värmesystem. Detta kan vara el-, gas- eller solsystem som värmare.

När du konstruerar bassängen och andra skydd, ingår värmesystemet. Systemen kan finnas i två delar där det ena kompletterar det andra. Detta beror mer på kostnaderna för att använda el. Vattnet från balanstanken får cirkulera in i poolen och därmed hålla en konstant vattentemperatur. Rören som leder in i och ut ur poolen kan passera genom en värmare. Detta kommer att göras möjligt med hjälp av maskinen för rengöring och filtrering av smuts från poolen.

Poolen kan ha ett skydd för att hålla vind och sol. Skydden är vanligtvis gjorda av duk eller polyetenmaterial. Detta kan användas för att bära rörsystemet för uppvärmning. Vattenrören placeras ovanpå skyddet innan de kommer in i poolen från balanstanken eller pumputrustningen. Ytan omvandlas till ett bord för att placera värmaren ovanpå. Detta kommer att använda solen eller det varma vädret som är tillgängligt. En elektrisk varmvattenberedare placeras också längs rörledningen men används endast under extrema omständigheter.

Uppvärmningen av poolen görs med ett solsystem. En korrugerad plåt läggs på skyddstaket. Detta används för att öka ytan på uppvärmt vatten. Varje korrugering fungerar som ett rör. Detta målas sedan svart. Den används för att absorbera värmen. Alla temperaturer över vattnet kommer att absorberas och föras tillbaka till poolen. Varje gång dammsugning eller poolutrustningen är påslagen, rinner vattnet genom dessa ark. När vattnet cirkulerar blir det därför uppvärmt.

Lämna ett svar